Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, okt, 21 2017
Senaste Nytt

Svag avslutning på Europabörserna

Foto: Wilson Loo Kok Wee
Foto: Wilson Loo Kok Wee
Publicerad av
Tommy Ekholm - 12 jan 2016

Europabörserna stängde strax under nollstrecket på måndagen efter att under större delen av dagen ha handlats ovanför detsamma.

Råvaror gick från att vara en av dagens bästa sektorer på förmiddagen till att vara en av de sämre vid handelsdagens slut. Utöver råvaror hörde hälsovård och kemi till förlorarna.

Vinnarna var teknologi och resor. Till den senares uppgång bidrog att oljepriserna, och därmed flygbolagens bränslekostnader, sjönk ytterligare under dagen.

En under eftermiddagen förnyad oro för tillståndet i den kinesiska ekonomin bedömdes ligga bakom nedgångarna för råvaror och olja. De kinesiska börserna stängde kraftigt lägre på måndagen.

Volkswagen steg 2,0 procent i Frankfurt. Bolaget har begärt ett möte med amerikanska myndigheter för att presentera en lösning för den halv miljon dieslar med mygelmjukvara som sålts i USA. Därutöver har marknaden fått ytterligare tid att smälta bolagets försäljningssiffror för december, som släpptes när en dryg halvtimme återstod av handelsdagen i fredags. Försäljningen minskade 8 procent i december och 2 procent för helåret till 9,93 miljoner fordon.

Den brittiska husbyggaren Taylor Wimpey steg 1,2 procent efter starka siffror för 2015. Siffrorna var på rekordnivå, om än i linje med förväntningarna, noterade Jefferies.

(SIX News)

Annons