Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, okt, 21 2017
Senaste Nytt

Fallande kurser på Wall Street

Foto: Urban
Foto: Urban
Publicerad av
Tommy Ekholm - 03 feb 2016

USA-börserna föll på tisdagen i takt med att oljepriset återigen tog sig ned under 30 dollar per fatet för WTI-oljan. Den tekniktunga Nasdaq-börsen noterade något större tillbakagång än index på Wall Street.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var vid stängning ned med 1,8 procent till 16.154. Det bredare indexet S&P 500 backade med 1,9 procent till 1.903 och tekniktunga Nasdaq Composite sänktes 2,2 procent till 4.517.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 11 punkter till 1,86 procent samtidigt som trettioårsräntan tappade 11 punkter till 2,67 procent.

"Med begränsade statistiksläpp under dagen kan marknaderna återigen komma att fokusera på oljepriset", sade Nour Al-Hammoury chefsmarknadsstrateg vid ADS Securities i en kommentar som Marketwatch tagit del av.

Federal Reserve-ledamoten Esther George  sade i ett tal på tisdagskvällen svensk tid att den senaste tidens kurssvängningar på de finansiella marknaderna inte var en överraskning för henne med beaktande av argumentationen om att flytta fram räntehöjningarna framåt på året.

Råvarusektorn hade en tung dag. Freeport McMoran föll 8,2 procent. Oljebolagen följde med oljepriset nedåt. Chevron var ned 4,8 procent och Exxon Mobil trycktes ned 2,2 procent.

Mot strömmen gick Du Pont med en uppgång på 5,4 procent. Inom sektorn uppgavs ChemChina närma sig ett köp av Syngenta.

Pfizer lyckades visserligen överträffa förväntningarna på resultatet och försäljningen i det fjärde kvartalet. Helårsprognosen inkom däremot under förväntningarna. Exklusive engångsposter väntas resultatet per aktie ligga mellan 2,20 till 2,30 dollar för 2016. Det kan jämföras med analytikernas förväntningar om ett resultat för året på 2,38 dollar enligt Zacks Estimates. Aktien svarade med en nedgång på 0,1 procent.

Emerson Electric redovisade ett justerat resultat på 0,56 dollar per aktie för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2015/2016. Väntat var 0,51 dollar, enligt Zacks Estimates.

Försäljningen uppgick till 4,7 miljarder dollar, väntat var 4,6 miljarder. För helåret 2015/2016 spår bolaget att den rapporterade försäljningen tappar mellan 6 och 9 procent. Emerson är en konkurrent till ABB på automationssidan. Aktien var upp 0,8 procent.

Alphabet, tidigare Google, steg 1,3 procent efter att ha rapporterat ett högre resultat än väntat efter börsernas stängning i går kväll.

Yahoo meddelade att de kommer, enligt personer med insyn i ärendet att se över sina strategiska alternativ för sin problemtyngda internetverksamhet. Aktien sjönk 1,7 procent inför rapportsläppet efter USA-börsernas stängning.

Bland andra rapporterande bolag steg Michael Kors Holdings 24 procent och leksakstillverkaren Mattell höjdes 14 procent och fick även stöd av en höjd rekommendation från Stifel.

(SIX News)

Annons