Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, okt, 18 2017
Senaste Nytt

Blandad utveckling på Asienbörserna

Foto: Wing
Foto: Wing
Publicerad av
Tommy Ekholm - 05 feb 2016

Asienbörserna noterar blandad utveckling i fredagshandeln, med nedgångar i Tokyo och fastlands-Kina, neutralt för Seoul, viss uppgång för Hong Kong och muntra börser i Sydostasien.

Konsumentelektronikbolaget Sharps aktie lyfte med ytterligare 10 procent i Tokyo efter att styrelseordföranden för taiwanesiska Foxconn (Hon Hai Precision) bekräftat att bolaget försöker få till ett avtal om att förvärva aktiemajoriteten i Sharp. Ett eventuellt avtal väntades enligt Foxconn kunna bli klart till omkring klockan 07.00 i dag, svensk tid. Foxconn planerar att förse Sharp med motsvarande 3,3 miljarder dollar i nytt kapital i samband med den eventuella affären.

Inom den japanska politiken fastslog Japans premiärminister Shinzo Abe i parlamentet på fredagen att han har förtroende för att centralbankens ordförande Haruhiko Kuroda vidtar "lämpliga åtgärder" för att besegra deflationen. Det rapporterade Dow Jones Newswires.

Från Kina uppgav den myndighet som ansvarar för valutahandel att man inte ser någon grund för att Kinas valuta yuanen ska fortsätta att försvagas, och landet avser inte återgå till kapitalkontroller. Detta enligt Dow Jones Newswires.

Från och med måndag håller Kinas börser stängt för firandet av det kinesiska nyåret.

(SIX News)

Annons