Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, okt, 18 2017
Senaste Nytt

Äventyrsland öppnar i Gränbystaden, Uppsala

Foto: Atrium Ljungberg
Foto: Atrium Ljungberg
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 feb 2016

Under sportlovsveckan öppnar sport- och äventyrslandet Turbo Sports & Adventure Zone i Gränbystaden, Uppsala. Äventyrsbanor, klätterväggar och trampolinband är några av de aktiviteter det totalt 4 400 kvadratmeter stora äventyrslandet har att erbjuda. Detta är en satsning som Uppsala kommun med förhoppning om att uppmuntra barn och ungdomar till lek, bus och äventyr, skriver Atrium Ljungberg i ett pressmeddelande.

-   Att drygt var tredje barn i Sverige spenderar mer än tre timmar av sin fritid varje dag online är för mig en oroande utveckling. Vi vet att motion hos barn lägger långsiktig grund för en hälsosam livsstil upp i vuxen ålder. Jag vill verka som en motpol mot det stillasittande samhället och inspirera fler att röra på sig. Turbo erbjuder därför roliga aktiviteter för alla barn, oavsett ålder och förmåga, säger Theo Blanco, grundare av Turbo Sports & Adventure Zone i pressmeddelandet.

En annan viktig del i barn och ungdomars välmående är att de äter sund mat, därför har man beslutat att det kommer att serveras genomtänkt och god mat som ger energi.

Turbo Sports & Adventure Zone öppnar den 17 februari ovanför nybyggda Citygross i Gränbystaden och kommer att ha öppet 10-19 alla dagar i veckan.

Annons