Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, mar, 25 2019
Senaste Nytt

Filippa Reinfeldt till Aleris

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Publicerad av
Henrik Ståhl - 19 dec 2014

Ännu en moderatpolitiker har fått nytt jobb. Filippa Reinfeldt, tidigare landstingsråd i Stockholm, börjar i februari på Investor-ägda vårdkoncernen Aleris. Där får hon ansvar för affärsutveckling och lobbyverksamhet.

I mitten av oktober meddelade Filippa Reinfeldt att hon lämnar politiken. Att hon så snabbt efteråt börjar hos ett vårdföretag ser hon inga problem med.

-Allt jag har gjort som förtroendevald politiker finns i offentliga handlingar, så det är inga hemligheter jag tar med mig. Sedan har jag ett brett kontaktnät, det tror jag att alla förstår. Men jag tror att det i grunden är bra. Jag önskar att fler personer, från fackliga världen, akademin, politiken och näringslivet, skulle röra sig mellan sektorerna. Det främjar kvalitetsutveckling, säger hon till TT.

Filippa Reinfeldt kommer även att ingå i Aleris koncernledning.

Jobbet känns som en bra möjlighet att få fortsätta med frågor som engagerat henne länge, motiverar hon valet av fortsatt karriär.

-Jag har jobbat med både omsorgsfrågor, som kommunalråd i Täby, och nu snart tio år med att försöka utveckla Stockholms, men också svensk hälso- och sjukvård, i olika roller. Det här är frågor jag brinner för, säger hon.

Aleris koncernchef Liselott Kilaas är glad över att välkomna den före detta politikern till företaget. "Filippa har djupa kunskaper inom främst sjukvård men även inom omsorg. Hon har varit banbrytande i att utveckla uppföljning och kvalitet men också i att göra vården och omsorgen mer inriktad på patienters och brukares behov", skriver hon i en kommentar.

Häromveckan meddelade förre finansministern Anders Borg att han börjar hos Kinnevik. Det föranledde en diskussion om någon form av karantän för politiker som går vidare till näringslivet. Civilminister Ardalan Shekarabi (S) sade då att han vill utreda frågan.

(TT)

Annons

Annons