Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, jul, 28 2017
Senaste Nytt

Oljan tyngde Wall Street

Foto: Urban
Foto: Urban
Publicerad av
Tommy Ekholm - 24 feb 2016

Börserna på Wall Street avslutade tisdagen med lägre kurser, tyngda av ny prispress på råoljan och ett svagt konsumentprisindex.

Nedgången raderade ut stora delar av måndagens uppgångar.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var vid stängning ned 1,1 procent till 16.432. Det bredare indexet S&P 500 var ned 1,3 procent till 1.921 medan det tekniktunga Nasdaq Composite var ned 1,5 procent till 4.504.

Tioårsräntan var 2 punkter lägre vid 1,74 procent medan trettioårsräntan var 2 punkter lägre vid 2,60 procent.

De amerikanska konsumenternas förtroendeindex för privatekonomin blev klart svagare än väntat under februari. Samtidigt visade statistik över detaljhandeln på en uppsving under förra veckan med en stabil försäljning inför Alla hjärtans-dag.

Oljepriset föll tillbaka drygt 4 procent under tisdagen. Både Iran och Saudiarabien har räknat bort en frysning av oljeproduktionen.

"Självklart pressar oljepriset tillbaka men jag tror att det svaga konsumentförtroendet dämpar investerarnas entusiasm", sade Peter Cardillo, chefsmarknadsekonom på First Standard Financial, enligt CNBC.

Läkemedelsjätten Valeant uppvisade ett lättnadsrally på 4,4 procent efter att ha meddelat revideringar i redovisningen för 2014 och 2015. Nyheten om revideringarna nådde marknaden redan på måndagen och den faktiska skillnaden var inte så farlig som man väntat.

Ett par delårsrapporter har inkommit under dagen. Office Depots kvartalsresultat var svagare än väntat och aktien backade med 2,5 procent.

Både byggvaru- och heminredningskedjan Home Depot och varuhuskedjan Macy's rapporterade resultat som slog analytikernas förväntningar, Home Depot var upp med 1,4 procent medan Macy's steg 3,0 procent.

Time Inc ska enligt uppgifter till Bloomberg ge sig in i striden om Yahoos kärnverksamhet, innefattande sökmotor, e-post och nyhetssidor. Yahoo meddelade planer om försäljning förra veckan.

Honeywell och United Technologies handlades ned 1,5 respektive 0,8 procent efter uppgifter om att bolagen diskuterat ett samgående och att UTX avvisat Honeywell av konkurrensrättsliga skäl

Mediekoncernen Viacom har påbörjat diskussioner med potentiella partners i jakten på en strategisk investering i bolagets filmstudio Paramount Pictures. Det uppgav bolagets vd Philippe Dauman under Jefferies media- och kommunikationskonferens på tisdagen. Viacom steg 0,4 procent.

(SIX News)