Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, nov, 24 2017
Senaste Nytt

Återhämtning på Stockholmsbörsen

Publicerad av
Tommy Ekholm - 23 mar 2016

Stockholmsbörsen återhämtade sig i den sena handeln på tisdagen och stängde något högre efter att tidigare ha handlats klart lägre efter terrorattackerna i Bryssel.

SIX Generalindex ökade 0,3 procent till 466 medan OMSX30-index steg 0,4 procent till 1.382.

Omsättningen uppgick till 17,9 miljarder kronor på Stockholmsbörsen. Handel förekommer även på andra handelsplatser såsom Bats, Chi-X och Turquoise. Vanligtvis ligger omsättningen på Stockholmsbörsen kring 13-15 miljarder.

Starkaste sektorer var IT och Industri medan Finans gick sämst.

Securitas ökade 3,7 procent till 132,20 kronor som en vinnare på terrordåden i Bryssel med explosioner på flygplatsen och tunnelbanan.

Bland förlorarna noterades SAS ned 0,9 procent. Pandox, som har hotell i Bryssel, var ned 4,3 procent.

Teliasonera steg 0,8 procent till 43,24 kronor. Teleoperatören lyfts i en analys från Credit Suisse fram som en potentiell köpare av danska TDC då Teliasonera fokuserar på den nordiska hemmamarknaden och lämnar marknaderna i Eurasien.

Danske Bank återupptog bevakning på Sobi med köp och Swedbank inledde bevakning av Gränges med köp. Sobi ökade 0,9 procent medan Gränges var upp 1,1 procent.

Omsorgsbolaget Humana steg kraftigt i sin börspremiär. Intresset för att teckna aktier var stort och introduktionspriset sattes i toppen av intervallet 54-62 kronor. Aktien steg 19 procent till 74,00 kronor.

Moberg Pharma steg 7,5 procent efter att ha meddelat utvecklings- och licensavtal med Cadila Pharma gällande Bupi, ett smärtlindrande preparat för patienter med oral mukosit, för Indien och Afrika. Cadila kommer att genomföra ett fas III-studieprogram i Indien parallellt med Mobergs fas III-program i Europa.

(SIX News)

Annons