Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, okt, 18 2017
Senaste Nytt

Wall Street föll tillbaka

Foto: Ryan Lawler
Foto: Ryan Lawler
Publicerad av
Tommy Ekholm - 24 mar 2016

USA-börserna föll tillbaka på onsdagen tyngda av en nedgång i oljepriset.

"Investerarna ifrågasätter den uppgång vi har haft den senaste tiden. Aktier har blivit överköpta. Alla försöker hitta bevis för att rättfärdiga uppgången men den ekonomiska datan är ihålig och det finns inget som pekar på att ekonomin får upp farten", sade Channing Smith, portföljchef vid Capital Advisors till Marketwatch.

Det rådde också en fortsatt avvaktande stämning med anledning av den förkortade handelsveckan där marknaderna är stängda på långfredagen.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var vid stängning 0,5 procent lägre på 17.504. Det bredare indexet S&P 500 var ned 0,6 procent till 2.037 medan det tekniktunga Nasdaq Composite föll 1,1 procent till 4.769.

Tioårsräntan var 6 punkter lägre vid 1,88 procent medan trettioårsräntan sjönk 7 punkter till 2,65 procent.

Sämst på S&P gick Hälsovård som föll 3,5 procent.

Därefter kom Energi som backade 2,1 procent. Bland oljebolagen föll Exxon Mobil 0,4 procent.

USA:s lager av råolja, exklusive strategiska lager, steg med 9,357 miljoner fat under förra veckan jämfört med veckan innan, enligt officiell statistik. Marknadens förväntningar var en uppgång om 2,9 miljoner fat, enligt Dow Jones Newswires. Bensinlagren sjönk med 4,642 miljoner fat. Väntat var en nedgång på 2,0 miljoner fat.

Läkemedelsaktören Merck vann en patenttvist mot sektorkollegan Gilead. Merck får därmed rätt till royalty på Gileads försäljning av hepatit C-läkemedel Sovaldi och Harvoni. Merck ökade 0,1 procent medan Gilead sjönk 3,9 procent.

Nike var ned 3,9 procent till 62,39 dollar. Sportbolaget redovisade en försäljning under förväntan efter stängning på tisdagen. Vinsten per aktie var däremot över förväntan men den svaga försäljningen tycks pressa aktien i dag.

Försäljningen av nya hus i USA ökade med 0,2 procent i februari till 512.000 enheter.

Federal Reserves chef i Philadelphia, Patrick Harker, uppgav att han önskar se lite snabbare räntehöjningar i år, jämfört med de två stycken höjningar som hans kollegor överlag förespråkar.

(SIX News)

Annons