Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, maj, 26 2018
Senaste Nytt

Uppgifter: Ericsson stuvar om i toppen

Janerik Henriksson/TT: Börje Ekholm presenteras som ny vd för Ericsson under en pressträff på huvudkontoret i Kista i oktober.
Janerik Henriksson/TT: Börje Ekholm presenteras som ny vd för Ericsson under en pressträff på huvudkontoret i Kista i oktober.
Publicerad av
TT - 27 mar 2017

Ericsson kommer att stuva om i koncernledningen, enligt uppgifter till Dagens industri. Vd Börje Ekholm väljer att göra sig av med Magnus Andersson som vice vd och rådgivare till koncernchefen, uppger tidningen. Även chefen för affärsområdet media, Per Borgklint, får gå.

Flera nya chefer tillsätts, enligt Di. En av dem är Ulf Ewaldsson som blir ny Networkchef. Han sitter nu som CTO i koncernledningen.

Den nya koncernledningen ska offentliggöras på tisdagen. Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, förstår om Börje Ekholm vill sätta sin prägel på ledningen men tror inte att han har tiden. Företaget behöver "lugn och ro".

Det största problemet är att det här skapar osäkerhet hos kunderna.

Di uppger också att Ericssons position på marknaden för telekomutrustning försvagats under början av året och att bolaget förlorat ytterligare marknadsandelar till både Huawei och Nokia. Det kan innebära att telekomjätten måste göra en nyemission innan krisen är över, bedömer en av tidningens källor.

Det känns som man har en stabil grund, men det krävs ändå att det vänder för Ericsson. Fortsätter kräftgången kommer pengarna att försvinna ganska snabbt. Annars kan en nyemission vara ett år fram, säger Bornold.

Annons

Annons

Annons