Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, maj, 26 2018
Senaste Nytt

Fler väljer svenskt kött

Claudio Bresciani / TT: Andelen svenskt kött av den totala köttförbrukningen ökar. Arkivbild.
Claudio Bresciani / TT: Andelen svenskt kött av den totala köttförbrukningen ökar. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 18 sep 2017

Vi äter allt mer svenskt kött. Andelen svenskt kött av den totala köttförbrukningen i Sverige fortsatte att öka under första halvåret i år, enligt ett pressmeddelande från Jordbruksverket. Ökningen gäller alla större köttslag som griskött, nötkött, matfågel och lammkött.

När det gäller griskött är andelen svenskt kött av den totala förbrukningen högst – nästan 73 procent. För nötkött är andelen svenskt kött 52 procent.

Totalt sett är köttförbrukningen relativt stabil, enligt Jordbruksverket, och uppgår till omkring 87,5 kilo per person och år. Där har den legat sedan 2013 även om fördelningen mellan olika köttslag har varierat.

Under första halvåret åt vi något mindre nötkött, men mer fågel.

Annons

Annons

Annons