Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, okt, 21 2018
Senaste Nytt

NCC utvecklar finsk fabrik i Vanda

Foto: NCC
Foto: NCC
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 dec 2017

NCC tilldelas ett uppdrag om att bygga ut en fabrik i Vanda, Finland för Murata Electronics Oy. Projektet är en totalentreprenad och ordern uppgår till omkring 365 miljoner kronor.

Fabriksutbyggnaden omfattar 10 177 kvadratmeter bruttoarea. Ett separat kontrakt har redan upprättats för en parkeringsplats, som NCC kommer att bygga på fabrikens mark. Fabriken ligger i Vanda, en grannstad till Helsingfors.

Utbyggnaden beräknas vara klar under tredje kvartalet 2019 givet plan- och byggtillstånd.

– Vi är glada över det här avtalet med Murata. Vi ser fram emot att se slutresultatet av vårt gemensamma långsiktiga planeringsarbete och projektutveckling, säger Mika Soini, chef för NCC Building Finland.

Murata, vars huvudkontor ligger i Kyoto, Japan, är en världsledande koncern inom konstruktion, tillverkning och leverans av avancerade elektroniska material och komponenter samt högdensitetsmoduler. Muratas produkter har många användningsområden, i allt från mobiltelefoner, hemelektronik och bilar till energiledningssystem och vårdutrustning. Muratas finska verksamhet i Vanda omfattar en produktionsanläggning samt forskning och utveckling.

 

Annons

Annons

Annons