Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, sep, 24 2018
Senaste Nytt

Sverige med på världsutställningen i Dubai

Lars Pehrson/SvD/TT: Dubai håller i världsutställningen 2020. Arkivbild.
Lars Pehrson/SvD/TT: Dubai håller i världsutställningen 2020. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 26 dec 2017

Sverige kommer för första gången på tio år att vara med på världsutställningen Expo. Det blir när den hålls i Dubai 2020.

Men deltagandet kostar många miljoner och förutsätter att näringslivet är berett att satsa lika mycket, skriver Dagens industri.

Enligt beräkningar från Business Sweden och Svenska institutet kostar deltagandet mellan 135 och 165 miljoner kronor. Staten är villig att gå in med 50 miljoner och en rad statliga myndigheter delfinansierar en paviljong på utställningen med 30 miljoner kronor.

Det är mycket förberedelsearbete, man ska ha personal där nere och en paviljong som ska stå permanent i ett halvår, säger EU- och handelsminister Ann Linde (S) till DI.

En särskild kommitté har nu fått i uppdrag av regeringen att få fram den kvarstående hälften av finansieringen.

Ann Linde säger att Sverige skulle skicka en signal om att regionen inte är viktig om man inte är med.

Annons

Annons

Annons

Knorr-Bremses representant på Innotrans-mässan, Martin Strobel, presenterar här företagets nya bromskontroll EP2002 3.0.  Exempelvis har underhållscykeln förlängts från åtta till åtminstone tio år. Genom den nya versionen, har Knorr-Bremse har breddat utbudet av applikationer från tunnelbana till regionala och långdistanstransporter. EP2002 3.0 är därmed en avsevärd förbättring, anser Martin Strobel. Foto: Markku Björkman
Knorr-Bremses representant på Innotrans-mässan, Martin Strobel, presenterar här företagets nya bromskontroll EP2002 3.0. Exempelvis har underhållscykeln förlängts från åtta till åtminstone tio år. Genom den nya versionen, har Knorr-Bremse har breddat utbudet av applikationer från tunnelbana till regionala och långdistanstransporter. EP2002 3.0 är därmed en avsevärd förbättring, anser Martin Strobel. Foto: Markku Björkman

InnoTrans: Knorr-Bremse visar nya bromsinnovationer för metrotåg