Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, sep, 24 2018
Senaste Nytt

Bryggeribranschen snabbast växande i Sverige

Pontus Lundahl/TT: Bryggeribranschen är den snabbast växande sektorn i Sverige, sett till antalet företag. Arkivbild.
Pontus Lundahl/TT: Bryggeribranschen är den snabbast växande sektorn i Sverige, sett till antalet företag. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 22 mar 2018

Den starka tillväxten av bryggerier sedan 2010 gör det till den snabbast växande branschen i Sverige, sett till antalet företag. Det visar siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).

Mellan 2010 och 2017 ökade antalet bryggerier från 42 till 392 stycken i Sverige, där det framförallt är små bryggerier som står för den stora ökningen.

Sedan 1920-talet har tillväxten av bryggerier varit relativt konstant. Det var först på 90-talet som antalet företag började öka i Sverige. Mellan 1993 och 2010 tillkom 26 bryggerier, från 16 stycken till 42.

Annons

Annons

Annons

Knorr-Bremses representant på Innotrans-mässan, Martin Strobel, presenterar här företagets nya bromskontroll EP2002 3.0.  Exempelvis har underhållscykeln förlängts från åtta till åtminstone tio år. Genom den nya versionen, har Knorr-Bremse har breddat utbudet av applikationer från tunnelbana till regionala och långdistanstransporter. EP2002 3.0 är därmed en avsevärd förbättring, anser Martin Strobel. Foto: Markku Björkman
Knorr-Bremses representant på Innotrans-mässan, Martin Strobel, presenterar här företagets nya bromskontroll EP2002 3.0. Exempelvis har underhållscykeln förlängts från åtta till åtminstone tio år. Genom den nya versionen, har Knorr-Bremse har breddat utbudet av applikationer från tunnelbana till regionala och långdistanstransporter. EP2002 3.0 är därmed en avsevärd förbättring, anser Martin Strobel. Foto: Markku Björkman

InnoTrans: Knorr-Bremse visar nya bromsinnovationer för metrotåg