Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, maj, 26 2018

Vårförsäljning skapar optimism i handeln

Fredrik Sandberg/TT: Svenska flaggan vajar över torghandeln på Hötorget i Stockholm. Handlarna känner våroptimism, enligt Svensk Handel.
TT - 16 apr 2018

Framtidsförväntningarna inom handeln ökar i april efter ett par månaders nedgång, enligt Svensk Handels senaste Handelsbarometer. Framtidsindikatorn ökar med 5 enheter från månaden före, till 95,1. Framtidsförväntningarna är dock fortfarande lägre än samma månad förra året.

Framför allt är det tron på framtida försäljning och utsikterna för antalet anställda i branschen som ökar nu inför våren.

”Butikerna är laddade med ett nytt sortiment och kunderna behöver rusta sig inför utomhussäsongen”, kommenterar Karin Johansson, vd på Svensk Handel i ett pressmeddelande.

E-handlarna är betydligt mer positiva än butikshandlarna. Framtidsförväntningarna ökade med 0,6 enheter i april och landar på 118,3.