Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, jan, 17 2019
Senaste Nytt

Kampanj för ny brexitomröstning i Storbritannien

Initiativtagarnas huvudkrav är en folkomröstning om det slutliga brexitavtalet som förhandlats av den brittiska regeringen och EU. Foto: Common, The DigitalArtists
Initiativtagarnas huvudkrav är en folkomröstning om det slutliga brexitavtalet som förhandlats av den brittiska regeringen och EU. Foto: Common, The DigitalArtists
Publicerad av
Markku Björkman - 16 apr 2018

Medlemmar från alla större brittiska partier deltar i en ny kampanj som kräver en ny folkomröstning om Brexit.

Över tusen personer var närvarande när kampanjen "Voice of the People" officiellt lanserades i London på söndagen den 15 april.

Huvudkravet är en folkomröstning om det slutliga brexitavtalet som förhandlats av den brittiska regeringen och EU. Om detta blir en verklighet kommer den brittiska befolkningen att ha en sista chans att stoppa utträdet.

Denna möjlighet kommer då att komma i en tid då människorna i Storbritannien vill veta mycket mer om vad brexit innebär än när de tog ställning om utträdet i den första brexitomröstningen 2016.

- Det är en omröstning som handlar om ratificeringen av det slutliga avtalet. Det är något annat än vad folk tänkte på när de för första gången köpte den här produkten, säger Lala Moran, som sitter i parlamentet för de liberala demokraterna, till Guardian.

Otaliga medlemmar från Labour, konservativa och liberala demokrater deltar i den nya kampanjen. 

Det är dock fortfarande mycket osäkert huruvida de lyckas med att övertala tillräckligt många människor och politiska beslutsfattare att stödja en ny folkomröstning om brexit-avtalet. Hoppet är det sista som lämnar människan, som det heter.