Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, sep, 24 2018
Senaste Nytt

EU anmäler svarslista till WTO

Markus Schreiber/AP/TT: EU gör sig redo för sina svarsåtgärder om inte ett permanent undantag kan nås från USA:s ståltullar. Arkivbild.
Markus Schreiber/AP/TT: EU gör sig redo för sina svarsåtgärder om inte ett permanent undantag kan nås från USA:s ståltullar. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 16 apr 2018

EU är nu redo att till världshandelsorganisationen WTO anmäla sin lista på vilka USA-varor som kan komma att beläggas med strafftullar.

Ett formellt beslut väntas under tisdagen från medlemsländerna, uppger diplomatkällor för TT.

Listan kommer att införas om inte EU undantas från de importtullar på 25 procent på stål och tio procent på aluminium som USA tidigare aviserat och består formellt av två delar. I den ena ingår varor som kan beläggas med 25-procentig tull redan inom 90 dagar. Den andra består av varor som kan komma att drabbas först om tre år.

EU har tills vidare fått respit med tullarna fram till den 1 maj. Diskussioner pågår om att nå ett permanent undantag.

Annons

Annons

Annons

Knorr-Bremses representant på Innotrans-mässan, Martin Strobel, presenterar här företagets nya bromskontroll EP2002 3.0.  Exempelvis har underhållscykeln förlängts från åtta till åtminstone tio år. Genom den nya versionen, har Knorr-Bremse har breddat utbudet av applikationer från tunnelbana till regionala och långdistanstransporter. EP2002 3.0 är därmed en avsevärd förbättring, anser Martin Strobel. Foto: Markku Björkman
Knorr-Bremses representant på Innotrans-mässan, Martin Strobel, presenterar här företagets nya bromskontroll EP2002 3.0. Exempelvis har underhållscykeln förlängts från åtta till åtminstone tio år. Genom den nya versionen, har Knorr-Bremse har breddat utbudet av applikationer från tunnelbana till regionala och långdistanstransporter. EP2002 3.0 är därmed en avsevärd förbättring, anser Martin Strobel. Foto: Markku Björkman

InnoTrans: Knorr-Bremse visar nya bromsinnovationer för metrotåg