Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, feb, 16 2019
Senaste Nytt

Kylie Jenner kan bli yngsta miljardären

Richard Shotwell/AP/TT: Kylie Jenner är yngst på Forbes lista över amerikanska kvinnor som tjänat sin förmögenhet på egen hand. Arkivbild.
Richard Shotwell/AP/TT: Kylie Jenner är yngst på Forbes lista över amerikanska kvinnor som tjänat sin förmögenhet på egen hand. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 12 jul 2018

Jenner är redan den yngsta på Forbes lista över rikaste kvinnorna i USA som själva tjänat ihop sina förmögenheter. Och ytterligare ett år av tillväxt skulle göra henne till den yngsta miljardären i historien, och slå Mark Zuckerberg, som blev miljardär vid 23 års ålder.

"Tack för den här artikeln och erkännandet. Jag är så välsignad att få göra det jag älskar varje dag" skriver Kylie Jenner på Instagram.

Jenner startade Kylie Cosmetics för två år sedan och företaget har redan sålt smink för över 630 miljoner dollar.

Forbes värderar företaget till minst 800 miljoner dollar och med ytterligare intäkter från bland annat tv-program och reklamsamarbeten beräknas Jenners totala förmögenhet uppgå till cirka 900 miljoner dollar.

Jenner äger 100 procent av företaget och hennes framgångar har delvis tillskrivits hennes förmåga att utnyttja sociala medier. Hon har mer än 110 miljoner följare på Instagram, 25,6 miljoner på Twitter, och ytterligare miljoner följer hennes företag.

Kylie Jenner blev känd i och med sin medverkan i tv-programmet "Familjen Kardashian" som började sändas när hon var tio år.