Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, sep, 24 2018
Senaste Nytt

Sänkt fransk tillväxtprognos

Ng Han Guan AP/TT: Frankrikes centralbankschef Francois Villeroy de Galhau tycker den franska reformtakten är för trög. Arkivbild.
Ng Han Guan AP/TT: Frankrikes centralbankschef Francois Villeroy de Galhau tycker den franska reformtakten är för trög. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 14 sep 2018

Frankrikes centralbank, en del av Europeiska centralbanken (ECB), sänker tillväxtprognosen för eurozonens näst största ekonomi.

Den franska ekonomin beräknas växa med 1,6 procent både i år och nästa år, enligt den nya prognosen. Tidigare räknade centralbanken med en tillväxt på 1,8 procent i år och 1,7 procent 2019.

Frankrikes regering ser mer positivt på utsikterna och bygger sin budget på en tillväxt på 1,7 procent både i år och nästa år.

ECB räknar med en tillväxt på 2 procent för hela eurozonen i år följt av en inbromsning till 1,8 procent 2019 och 1,7 procent 2020.

En lägre reformtakt i Frankrike är huvudförklaringen till att landets tillväxt inte når upp till snittet i eurozonen, enligt den franska centralbankschefen Francois Villeroy de Galhau.

Annons

Annons

Annons

Knorr-Bremses representant på Innotrans-mässan, Martin Strobel, presenterar här företagets nya bromskontroll EP2002 3.0.  Exempelvis har underhållscykeln förlängts från åtta till åtminstone tio år. Genom den nya versionen, har Knorr-Bremse har breddat utbudet av applikationer från tunnelbana till regionala och långdistanstransporter. EP2002 3.0 är därmed en avsevärd förbättring, anser Martin Strobel. Foto: Markku Björkman
Knorr-Bremses representant på Innotrans-mässan, Martin Strobel, presenterar här företagets nya bromskontroll EP2002 3.0. Exempelvis har underhållscykeln förlängts från åtta till åtminstone tio år. Genom den nya versionen, har Knorr-Bremse har breddat utbudet av applikationer från tunnelbana till regionala och långdistanstransporter. EP2002 3.0 är därmed en avsevärd förbättring, anser Martin Strobel. Foto: Markku Björkman

InnoTrans: Knorr-Bremse visar nya bromsinnovationer för metrotåg