Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, apr, 21 2019
Senaste Nytt

Italienska Itinera bygger nya Skurubron

Illustration av den nya Skurubron. Foto: Dissing + Weitling
Illustration av den nya Skurubron. Foto: Dissing + Weitling
Publicerad av
Robert J Gabrielsson - 14 jan 2019

Det står nu klart att den nya Skurubron i Nacka byggs av den italienska entreprenören Itinera S.p.A. Kontraktet som tecknades mellan Itinera och Trafikverket den 10 januari är värt drygt 800 miljoner kronor. Byggstart är planerad till hösten 2019.

Den nya stålbron som byggs 15 till 20 meter söder om den befintliga blir en del av Värmdöleden och får en total längd på 317 meter och en bredd på 31 meter. Bron syftar till att skapa en säkrare förbindelse med bättre framkomlighet och får tre körfält i vardera riktning varav ett kommer att användas enbart för kollektivtrafik. Bron utrustas även med ljusa och öppna gång- och cykelstråk.

Projektet omfattar också ombyggnader av trafikplatserna Skuru och Björknäs, samt renovering och ombyggnad av den befintliga bron.

– Det känns bra att vi tecknat kontrakt. Nu startar planering och projektering tillsammans med entreprenören så att vi kan börja bygga till hösten. Byggarbetena kommer att pågå under tre år, säger Åse Wallin, projektledare på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Itinera är en del av Gavio Group som bland annat är involverade i bygget av den 6.5 kilometer långa Storströmsbon i Danmark.

Annons

Annons