Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, jun, 25 2019
Senaste Nytt

Ikeas ommöblering fortsätter utan nya varsel

Johan Nilsson/TT: Ikea ändrar sin organisation för att satsa mer och digitalisering och cityhandel. Arkivbild.
Johan Nilsson/TT: Ikea ändrar sin organisation för att satsa mer och digitalisering och cityhandel. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 21 maj 2019

I november gick Ikea även ut med att 11 500 nya tjänster planerades, men det var oklart hur många av dessa som hamnar i Sverige.

Vi är mitt i den här förändringsresan som kommer att pågå i två år till. Så vi vet inte var vi kommer att landa där, säger Daniela Rogosic, talesperson för Ingka Group, som driver Ikeavaruhus runt om i världen.

Tidigare har koncernen presenterat delar av den nya organisationen, bland annat för dem som jobbar inom it, HR och logistik. På tisdagen presenterades var i förändringsprocessen de befinner sig. Under de kommande dagarna kommer de nya organisationsstrukturerna att delas med medarbetarna.

Det kommer inte att överstiga den siffran på 650 som vi presenterade i höstas, och inte den globala siffran på 7 500 globalt. Vår ambition är att hitta nya roller till så många som möjligt av de 650 som eventuellt berörs, säger Daniela Rogosic.

Vi kommer att informera om vilka roller som kanske inte kommer att finnas kvar och vilka nya roller som det kommer finnas möjlighet att kliva in i, fortsätter hon.

Bakgrunden till omorganisationen är att Ikea vill lägga mer fokus på digitalisering, hemleveranser och citybutiker för att möta ett förändrat kundbeteende.

Annons

Annons

Annons