Mötesplatsen för dig inom Industri och Näringsliv, jul, 20 2019
Senaste Nytt

SM i Vattenruschbana

Publicerad av
Redaktionen - 25 jun 2019

Nu är det återigen dags att kora Sveriges snabbaste vattenrutschbaneåkare för fjärde året i rad. Furuvik får äran att arrangera ett av kvalen, där du kan helt utan förkunskaper kasta dig ut i en vattenrutschbana och tävla om den ärofyllda titeln, svensk mästare.

SM i vattenrutschbana sker via fem kval som i oktober avgörs i en final på actionbadet Kokpunkten. Ett av kvalen går av stapeln på Furuvik i Gävle.

-Vi är stolta över att få arrangera en av kvaltävlingarna för SM i vattenrutschbana i vår fina vattenpark. Tävlingen kommer bli väldigt spännande att få följa på plats, säger Nina Tano, VD på Furuvik.

För att ta en plats i finalen så kvalar deltagare på någon av de fem kvaltävlingarna runt om i Sverige i klasserna Ungdom/juniorklass (10–15 år) eller Elitklass (+16 år). Det finns 100 platser till varje kval och det är först till kvarn som gäller.

-Tävlingen passar de flesta och avgörs runt om i Sverige för att så många som möjligt ska ha möjligheten att ställa upp. Vi ser att intresset ökar för varje år och så småningom kanske vi kan anordna ett VM säger Christoffer Tilstam, kommunikationsansvarig för Kokpunkten Actionbad.

Hela anmälningsavgiften skänks till WaterAid som jobbar för människors tillgång till rent vatten. Från varje anläggning går de bästa tiderna vidare till den stora finalen på Kokpunkten Actionbad i Västerås den 20 oktober. Anmälan görs på www.kokpunkten.se/sm.

Deltävlingar och final:

Kvaltävling 1: Furuviksparken - 17 augusti

Kvaltävling 2: Skara Sommarland - 24 augusti

Kvaltävling 3: Kokpunkten Actionbad - 7 september

Kvaltävling 4: Äventyrsbadet i Kalmar - 14 september

Kvaltävling 5: Fyrishov - 28 september

Final: Kokpunkten Actionbad - 20 oktober

 

Annons

Annons

Annons