Äldreboende byggs i Staffanstorp

 2019 kommer Villa Roos Park,  ett nytt äldreboende som riktar sig till personer med demenssjukdom, att stå inflyttningsklart i Staffanstorp. Boendet uppförs i samarbete mellan Ambea-Vardaga och Roos vård- och boende Fastighets AB.

Byggstarten är planerad till början av sommaren 2017. Nya Villa Roos Park får 63 lägenheter, en stor trädgård samt bland annat en inglasad vinterträdgård. Verksamheten kommer att bli specialiserad och anpassad för demens, vilket präglar utformning och inredning.

─ På Villa Roos Park skapar vi ett kompetenscentrum inom demensområdet som blir en resurs för hela Skåne. Vi ser fram emot att kunna välkomna boende med demenssjukdom även från andra kommuner i regionen, säger Ulla Tansen, affärsområdeschef för Vardaga.

− Från kommunens sida ser vi mycket positivt på att det uppförs ett nytt äldreboende i Staffanstorp. Det är viktigt att våra äldre ska känna sig trygga med att det finns plats för dem på ett boende av hög kvalitet som är anpassat till deras behov, säger Christian Sonesson, kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp.