Stora Nolia sätter besöksrekord

Preliminära siffror skvallrar om succé

Peter Kattilasaari, projektledare för Stora Nolia, har mött fler utställare som haft bra försäljning och många med försäljningsrekord.

– Det många säger är att Stora Noliabandet varit en succé även för dem som är utställare. Vi jobbar alltid på att se till att mycket folk kommer och det har vi lyckats med, säger projektledaren.

Att besökssiffrorna visar på ett rejält lyft från förra årets mässa tycker han visar att Stora Nolia har en enorm dragkraft.

– Vi har gjort ett jättejobb inför och under årets mässa. Ta bara Stora Noliabandet som var ett försök. Vår statistik visar att drygt var tredje besökare valt att köpa bandet. Samtidigt är det en pedagogisk utmaning att visa på bandets faktiska effekt på besökssiffrorna. Det vi får räkna är 90 527 besökare till årets mässa. Men vår preliminära, interna statistik, visar att bandet gjort att besökarna gått så många dagar till mässan att den verkliga besökssiffran snarare ligger mellan 100 000-120 000 besökare.

Projektledaren förklarar att mässteamet nu kommer att göra undersökningar bland köparna av bandet för att få en klarare bild.

– Var den undersökningen än landar, har vi haft en fantastisk mässa med underbara utställare och otroliga besökare. Det har varit en ynnest för oss på Nolia att göra årets Stora Nolia, säger Peter Kattilasaari.