Klart med flygtrafik till Hemavan, Vilhelmina och Lycksele

Foto: Trafikverket

Nu är det klart med flygtrafiken från Stockholm Arlanda till Hemavan, Vilhelmina och Lycksele fram till oktober 2019. Flygoperatören avser att mellanlanda trafiken från Hemavan på Kramfors/Sollefteås flygplats. Trafikverket har beslutat att tilldela flygoperatören Amapola Flyg flygtrafiken till och från Stockholm Arlanda på linjerna Hemavan, Vilhelmina och Lycksele från 1 februari till oktober 2019. Amapola Flyg planerar att mellanlanda flyg från Hemavan på Kramfors/ Sollefteås flygplats.

– Det är viktigt för dessa orter att vi säkrar trafiken och därmed tillgängligheten, säger Anna Fällbom, chef Trafikavtal och transportnät på Trafikverket.

Efter flygbolaget Nextjets konkurs utnyttjade Trafikverket ett nödförfarande för att snabbt få tillbaka trafiken på linjerna Hemavan, Vilhelmina och Lycksele. Ett avtal enligt EU:s nödförfarande får avse maximalt sju månader och det nuvarande avtalet löper ut i januari 2019.

Nu har Trafikverket upphandlat trafiken för ytterligare nio månader så att avtalet ligger i fas med kommande upphandling av flyglinjer för perioden oktober 2019 – oktober 2023.