Olofsson slutar på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö

Mats-Erik Olofsson avgår som vd för Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö. Kjell Andersson, som är affärsområdeschef för elnät/stadsnät i bolaget, blir tillförordnad vd. 

Mats-Erik Olofsson har sedan 2013 varit vd för bolaget. Han har bland annat haft i uppdrag att starta det gemensamma driftbolaget Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö, där medarbetare från Eskilstuna Energi och Miljö och SEVAB Strängnäs Energi samlades i en gemensam organisation. Uppdraget har enligt styrelsen genomförts framgångsrikt där viktiga synergieffekter tagits tillvara och en gemensam organisationskultur skapats, det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Energi- och miljösektorn är just nu inne i en stor förändringsprocess. För att möta omvärldens, ägarnas och kundernas krav behöver vi göra stora investeringar, vidareutveckla bolaget samt skapa en ännu starkare lönsamhet. Därför ser vi i styrelsen ett behov av en ny VD som kan leda bolaget framåt, säger Lars-Göran Hammarberg, styrelseordförande för Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö.