Bertil Schmidt ny regionchef i Svevia

Svevia har rekryterat Bertil Schmidt som ny regionchef för bolagets anläggningsverksamhet i region Nord. Bertil Schmidt tillträdde sin tjänst den 2 september

 – Bertil Schmidt har lång erfarenhet från anläggningsverksamhet. Bertil Schmidt kommer med sin bakgrund och gedigna kompetens att kunna tillföra organisationen kunskap om Stora projekt och på så vis utveckla anläggningsverksamheten i region Nord, säger Per Höglund, chef för Division Anläggning.

Bertil Schmidt har en civilingenjörsexamen inom väg- och vattenbyggnad från KTH. Han har bland annat en bakgrund inom Skanska och NCC, senast som regionchef för NCC:s anläggningsavdelning i Stockholm och med ansvar för NCC:s engagemang i Förbifart Stockholm.

– För mig innebär det en omstart och en nytändning att efter 30 år på NCC få nya kollegor och en ny geografi att verka inom. Jag är ursprungligen från Falun och ser fram emot att flytta ”hem” och fokusera mer på den norra landsändan. Min erfarenhet från både stora och små anläggningsprojekt tar jag med mig och hoppas kunna dela med mig av den till min organisation, säger Bertil Schmidt.

Svevia division Anläggning bygger nya vägar och bygger om befintliga. Även grundläggning, markarbeten, vindkraft och miljörelaterade uppdrag inom marksanering tillhör kärnverksamheten. Divisionen driver hela eller delar av infrastrukturprojekt från projektering och planering till utförande.