Transdev anställer 100 nya bussförare och mekaniker

Transdev lanserar idag en ny rekryteringskampanj med syftet att locka fler till kollektivtrafikbranschen. Kampanjen som går under namnet ”Vi behöver fler vardagshjältar” lyfter viktiga yrkesgrupper som bussförare och mekaniker, som möjliggör miljövänliga vardagsresor varje dag och bygger den egna stoltheten bland medarbetarna. Kampanjen kommer att synas ombord på stadsbussarna i Umeå.

– Vi behöver anställa nära 100 nya bussförare och mekaniker de kommande tre åren i Umeåregionen, men även andra typer av tjänster kommer att utlysas. Bakgrunden är att kollektivtrafiken i Umeå haft en årlig tillväxt på sju till åtta procent de senaste 10 åren. Samtidigt väntar större pensionsavgångar då ca 20 procent av våra bussförare idag är 61 år eller äldre. Det är därför viktigt att vi är förberedda och rekryterar nya förmågor, säger Camilla Nordlund, affärschef på Transdev i Umeå.

Mot den bakgrunden lanserar nu Transdev en ny rekryteringskampanj som går under namnet ”Vi behöver fler vardagshjältar”. Kampanjen kommer att synas ombord på stadsbussarna i Umeå och rullas ut med start från och med idag.

– Konceptet för den här rekryteringskampanjen är att lyfta våra medarbetare som hjältar och möjliggörare. Våra bussförare och mekaniker ser till att folk varje dag kommer fram till skola, jobb, fritidsaktiviteter, sjukhus och dejten, eller kan träffa vänner och familj – kan få en enklare och hållbar vardag. Det är precis det kampanjen handlar om. Vi får hela samhället att rulla! säger Camilla Nordlund.