Riksbyggen och Poolstjärnan bygger hyresrätter i Gustavsberg

Nu står det klart att Polstjärnan ingår avtal om förvärv med Riksbyggen gällande 81 procent av två hyresrättsprojekt i Porslinskvarteren i Gustavsberg. Riksbyggen stannar kvar som långsiktig minoritetsägare och som förvaltare av fastigheterna.

– Det här är det andra projektet inom ramen för ett långsiktigt samarbete mellan Riksbyggen och Polstjärnan avseende utveckling av nyproducerade hyresrätter. Vi är mycket glada över att affären är klar och ser fram emot långsiktigt samarbete i detta och i andra kommande projekt, säger Carl-Johan Hansson, chef Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen.

Projekten omfattar två kvarter i den nya stadsdelen Porslinskvarteren och omfattar 119 lägenheter. Det blir i första hand ettor och tvåor i storlek 35-56 kvadratmeter som Riksbyggen just nu bygger i de två kvarteren Badkaret och Handfatet i Gustavsberg.

Riksbyggen ansvarar för färdigställandet av projekten och den framtida förvaltningen.

– Genom samarbetet med Riksbyggen kan vi både bidra till att fler hyresrätter byggs och samtidigt göra en bra investering till gagn för våra medlemmar, säger Lars Hildingsson, andre förbundsordförande på Byggnads.

Det finns idag ett stort behov av fler hyresrätter i Gustavsberg och inflyttningen är beräknad till sommaren 2018.

– Det råder bostadsbrist i hela Stockholmsregionen och många efterfrågar fler hyresrätter. Från vår sida innebär affären ett konkret sätt att skapa samhällsnytta, säger Niklas Rengen, ekonomichef på Kommunal.

Riksbyggen kvarstår med en ägarandel om 19 procent. Transaktionen genomfördes den 29 mars och affären har biståtts med hjälp av advokatfirmorna DLA och Lindahl.