AP&T får pris för unik innovation

För lättare, säkrare och energieffektivare bilar

AP&T har i konkurrens med biltillverkare och underleverantörer från hela världen vunnit den prestigefyllda tävlingen Altair Enlighten Award 2017. AP&T tilldelades första pris i kategorin Enabling Technology för sin innovativa lösning för formning av höghållfast aluminium. Metoden gör det möjligt att producera lättare, säkrare och energieffektivare bilar med lägre klimatpåverkan. För AP&T, som utvecklar och tillverkar produktionslösningar för plåtformning till den globala bilindustrin är utmärkelsen ett viktigt erkännande.

– Genom vår forskning och utveckling kring nya material och produktionsmetoder kan vi hjälpa vi våra kunder att ta fram allt lättare, säkrare och energieffektivare bilar. Det är en viktig del av den omställning i hållbar riktning som nu pågår inom bilindustrin. Vi är självklart glada och stolta över att vårt arbete nu uppmärksammas genom Enlighten Award, säger AP&T:s vd Magnus Baarman.

AP&T:s vinnande bidrag består av en "multi-purpose" produktionslinje för formning av höghållfast aluminium och är den första i sitt slag i världen. Linjen gör det möjligt att tillverka komplext formade bildelar med mellan 30 och 50 procent lägre vikt än vad konventionella tillverkningsmetoder medger.