Ny fart på bostadsrättsmarknaden

Foto: Booli

Lägre utbud, kortare annonstider och budgivningar som sticker iväg. Temperaturen har varit sval på bostadsmarknaden de senaste två åren, men nu tycks trycket på lägenheter vara tillbaka till liknande nivåer som 2017. Det visar nya siffror från bostadssajten Booli. 

- I landets tre största städer har lägenhetsmarknaden återhämtat sig, men det är fortfarande en viss skillnad mellan bra och dåliga objekt. De bra objekten går snabbt att sälja och ökar mycket vid budgivning, medan de som kanske har ett lite sämre läge eller en dålig planlösning är svårare att sälja, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

Siffror från Booli visar att annonstiderna i Stockholm är lika korta som för tre år sedan - det tar i snitt bara 13 dagar att sälja sin lägenhet i huvudstaden. I alla storstäder syns samma trend, marknaden är den hetaste på tre år. I alla tre storstäder och landet har det hittills i år budats mer än vad det gjorde under motsvarande period både 2018 och 2019.

- Stockholm har historiskt varit en taktpinne, förändringar på bostadsmarknaden brukar i regel ske i huvudstaden först, säger Matilda Adelborg.