SAS börjar flyga igen

Allt fler länder lättar på sina reserestriktioner vilket möjliggör för SAS att starta upp trafiken på flera destinationer från och med juni. Det gäller framförallt inrikesresor i och mellan de skandinaviska länderna men även flygningar till New York, Chicago och Amsterdam från Köpenhamn.

I Sverige adderar SAS fyra destinationer från Arlanda; Malmö, Kalmar, Ängelholm och Skellefteå. Samtidigt återupptar SAS flygningar från Stockholm till Helsingfors och Åbo.

I Norge där SAS redan trafikerar alla inrikesdestinationer blir det nu möjligt att flyga från Bergen och Stavanger till Köpenhamn och från Stavanger till Aberdeen. Från Köpenhamn återupptar SAS internationella flygningar till Amsterdam, New York och Chicago.

Utöver de destinationer och rutter som nu läggs till i trafikprogrammet planerar SAS att erbjuda flera flyg och resmål i takt med att olika länders rekommendationer lättar och efterfrågan på resor ökar i Skandinavien och globalt.

Att SAS återupptar flygningar och skalar upp befintlig produktion i alla tre länder innebär att SAS nu fördubblar kapaciteten under juni månad, från motsvarande 15 till 30 flygplan i produktion.