Antalet SAS-passagerare i maj minus 94 procent

Det totala antalet passagerare minskade med nästan 94 procent jämfört med föregående år, som en konsekvens av den pågående covid-19-pandemin. I samband med att reserestriktioner successivt lättar kommer SAS under juni dubbla sin kapacitet till 30 flygplan.

– Maj var den andra månaden i rad då större delen av vår flygplansflotta stod på marken, som ett resultat av covid-19-pandemin och de reserestriktioner som införts. Den negativa effekten återspeglas i våra trafiktal, med en minskning av kapaciteten med 96 procent och 94 procent färre passagerare jämfört med föregående år.

Länder börjar nu gradvis att öppna upp och vi förväntar oss att efterfrågan långsamt börjar att öka från dagens låga nivåer. Under juni ökar vi produktionen, från 15 till 30 flygplan i drift, främst i inrikestrafik och till nordiska destinationer.

– Vi ser fram emot att bygga upp vårt nätverk igen allteftersom reserestriktioner upphävs och att återigen kunna välkomna våra passagerare ombord, säger Rickard Gustafson, vd för SAS.