Vårgårdabuss inviger ny bussdepå på 1400 kvadratmeter

Under våren har det pågått en febril verksamhet på byggarbetsplatsen för att få de sista detaljerna klara så att byggföretaget Borga Plåt  kunde överlämna den färdiga totalentreprenaden till Vårgårdabuss.Anläggningen består av en bussdepå på 1 400 kvadratmeter med verkstad, tvätthall och personalutrymmen.

Taket på den stora byggnaden är belagt med bitumen där man placerat solcellspaneler som komplement till fjärrvärmen och i verkstaden finns ett eget reningsverk för spillvattnet för att ha kontroll på utsläpp i avloppsvattnet. I anslutning till verkstaden finns en 105 meter lång depå med pulpettak med plats för 30 gasdrivna bussar som laddas under natten. Allt för att göra anläggningen så miljövänlig som möjligt.

Baltzar Karlsson, säljare på Borga kommenterar: "Arbetet för att fram ritningsunderlaget tillsammans med kunden och arkitekterna fungerade mycket bra och det känns fantastiskt att se anläggning i drift".

– Det har varit ett utmanande och roligt projekt att genomföra tillsammans med Vårgårdabuss. En spännande detalj är att byggnaden fått ett unikt utseende kring entrén med den perforerade fasadkassetten som med tiden kommer att anta ett rostigt utseende. Inom kort kommer en belysning att placeras bakom kassetterna och lysa upp entrén vilket är pricken över i på byggnaden, avslutar projektledare Emelie Pettersson.