Munters tar order i USA på klimatlösning

Munters har fått en order i USA gällande en klimatlösning med mycket låg luftfuktighet för en produktionsanläggning av litiumbatterier. Detta marknadssegment är ett av Munters prioriterade tillväxtområden. Ordervärdet är cirka 12 miljoner dollar.

Munters kommer att leverera ICA, Integrated Custom Airhandlers, och IDS. Industrial Desiccant Dehumidification-system, med GreenPowerPurge-teknik. Leveransen förväntas starta under Q4 2020 och fortsätta till mitten av år 2021.

– Vi är mycket nöjda med att ha fått en stor order för våra avfuktningslösningar på den snabbt växande litiumbatterimarknaden, som är ett av våra tre prioriterade marknadssegment. Vi arbetade mycket nära med alla involverade parter i detta projekt för att utveckla den bästa övergripande lösningen från prestanda till energieffektivitet till servicebehov. Vårt fokus är alltid att leverera högt kundvärde genom att tillhandahålla kompletta och energieffektiva lösningar. Genom vår applikations- och branschkunskap kan vi ge varje kund det bästa värdet, säger Peter Gisel-Ekdahl, vd affärsområde AirTech.