Tyska Baden-Württemberg presenterade nya regionaltåget av typ Lint 54

Från och med nästa tidtabellsändring den 13 december 2020 kommer kollektivtrafikföretaget Hohenzollerische Landesbahn, SWEG, att använda moderna dieseldrivna tåg av typ Lint 54, från tillverkaren Alstom, järnvägsnätet Zollern-Alb-Bahnen.

Ett av de nya fordonen presenterades för inbjudna gäster och pressens företrädare nyligen på tågstationen Gammerting.

- Med hjälp av de nya, moderna fordonen och en omarbetad, ny tidtabell ökar vi järnvägstransporternas attraktivitet, säger Dr. Uwe Lahl, ministerdirektör i Baden-Württembergs transportministerium

- Särskilt i dessa svåra tider för kollektivtrafiken är det särskilt viktigt att vi ger passagerarna ett övertygande erbjudande genom att investera i kvalitet., betonade SWEGs styrelseordförande Tobias Harms.

Första provkörningar i form av regelbunden kommer att inledas i november. Kollektivtrafikbolaget SWEG sätter i drift totalt 18 nya Lint-fordon i mitten av december 2020 på sträckorna Tübingen - Hechingen - Balingen - Sigmaringen och Hechingen - Gammertingen - Sigmaringen.

Senare kör Lint-tågen även på sträckorna Engstingen - Gammertingen, Balingen - Schömberg och Eyach - Hechingen. Alstom levererade de första tågsätten i september och de andra kommer att starta trafiken gradvis i början av december.