EU-minimilön Nordenanpassas

Medlemsländer där lönerna övervägande bestäms i kollektivavtal efter förhandlingar mellan fack och arbetsgivare, däribland de nordiska länderna, ska undantas i förslaget till direktiv för minimilöner. Det löses, enligt Arbetsvärlden, genom att direktivet delas i kapitel där ett bara rör länder som har lagstadgade minimilöner, ett annat de som bestämmer löner genom förhandlingar. På så sätt skyddas arbetstagarna i båda modellerna utan att de länder som inte har minimilöner satta genom lag behöver införa sådan lagstiftning.

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) vill inte låta sig intervjuas om förslaget, som ska offentliggöras av EU-kommissionen under onsdagen, men ger en skriftlig kommentar.

"Jag är starkt kritisk till att EU lägger sig i lönebildningen. Men jag kan också konstatera att kommissionen tagit fram ett undantag som ska garantera att den svenska lönebildningsmodellen inte påverkas."

Hon hävdar att det är stort och nytt att kommissionen erkänner den svenska modellen för lönebildning som ett fullgott sätt att åstadkomma rättvisa löner.

"Det är något vi har kämpat hårt för. Nu är det viktigt att vi granskar hela förslaget noga och fortsätter ett nära samarbete med berörda länder", säger Nordmark i den skriftliga kommentaren.