Castellum vill köpa Entra

Castellums planerade bud skulle innebära en värdering på 170:86 kronor per Entra-aktie, vilket kan jämföras med SBB-budets 165 kronor per aktie, enligt bolaget. Det innebär en premie på 30,8 procent jämfört med Entras volymviktade snittkurs under tremånadersperioden som avslutades den 23 november i år.

"Det föreslagna samgåendet förväntas skapa betydande värden för alla aktieägare och resultera i Nordens största kommersiella noterade fastighetsbolag", skriver Castellum, som tidigare i veckan uppgav att man fört samtal om ett samgående med Entra men att de hade avslutats utan en uppgörelse.

Castellum har inför beskedet om det planerade budet köpt 8,2 procent av aktierna i Entra i en transaktion med den norska regeringen, konstaterar Entras styrelse i ett separat pressmeddelande.

Entras styrelse har tidigare rekommenderat ägarna att tacka nej till budet från SBB. Men när det gäller inviten från Castellum är rådet än så länge att ägarna bör sitta still i båten och avvakta en utvärdering av budet när det kommer.

Enligt Entras styrelse går det än så länge inte med säkerhet räkna med att det faktiskt kommer ett bud från Castellum.