Gamestop fortsatte uppåt

Gamestopaktien rusade över 100 procent i onsdags. Aktien, som svängt extremt mycket de senaste månaderna, stannade då på 91:70 dollar.

Spelbutiksbolaget, som varit en favorit bland småsparare både i USA och Sverige, stoppades två gånger under onsdagen, när börsens automatiska stabilisatorer kickade in.

För några veckor sedan låg den omtalade aktien på 483 dollar, för att sedan falla till strax under 50 dollar.

Sedan kursrallyt, som nådde sin kulmen i början på februari, har både den amerikanska handelsplattformen Robinhood och en frontfigur för sociala medier-rörelsen som drev handeln varit i förhör i kongressen.

Det är fortfarande inte helt klart varför aktien rusade senast, men en förklaring kan vara att ekonomichefen på Gamestop meddelade sin avgång under tisdagskvällen.

Den plötsliga rusningen spred sig till andra aktier som varit aktuella på Reddit-forumet Wallstreetbets. Bland annat AMC som gick upp 18 procent och Blackberry som stängde på plus 9 procent.

Många svenska småsparare hakade på Gamestop-rallyt för några veckor sedan. Hos Avanza och Nordnet noterades en topp den 3–4 februari med drygt 34 000 respektive 28 000 aktieägare i Gamestop.

I mitten av februari fanns fortfarande 24 000 ägare kvar hos Avanza och 23 000 hos Nordnet, trots att aktien föll från 483 dollar till strax under 50 dollar.