Världsstjärnor kommer delta i ISU World Figure Championships i Globen

Globen i feststämning. Bild: Svenska Konståkningsförbundet

Nu står det klart att det blir 195 konståkare som kommer att delta i ISU World Figure Championships i Ericsson Globe Arena 22-28 mars. Just nu pågår förberedelserna att erbjuda ett säkert mästerskap för åkarna och en TV-fest för tittarna.

VM i konståkning genomförs i Globen 22-28 mars. På grund av pandemin blir det utan publik, men det har inte hindrat världseliten att anmäla sig till mästerskapet.

 

bild
Bild: Svenska Konståkningsförbundet

 

– Det är glädjande att kunna erbjuda ett VM där världens bästa konståkare deltar. Även om publiken inte kan vara på plats i Globen, kommer det här att bli en riktig TV-fest, säger Peter Levin, tekniskt ansvarig Stockholm 2021.

Bland världseliten kan nämnas:
Män: Yuzuru Hanyu (Japan)
Damer: Bradie Tennell (USA)
Par: Wenjing Sui / Cong Han (Kina)
Isdans: Victoria Sinitsina / Nikita Katsalpov (Figure Skating Federation of Russia)

För Sverige tävlar Josefin Taljegård och Nikolaj Majorov.

bild
Josefin Taljegård. Bild: Svenska Konståkningsförbundet

 

bild
Nikolaj Majorov. Bild: Svenska Konståkningsförbundet

 

Globen blir en TV-sänd bubbla
Årets VM blir annorlunda från tidigare år i och med pandemin. Att kunna genomföra evenemanget smittsäkert är högsta prioritet. Det innebär att alla tävlanden, deras team och personal runt tävlingen lever i en “tävlingsbubbla” med noggranna PCR-tester och strikta regler som gör att inga utomstående kommer innanför bubblan. Samtidigt som Globen förbereds att bli en säker bubbla förbereds en TV-fest för tittarna i soffan.

– Även om vi inte kan erbjuda en konståkningsfest för en publik i Globen, satsar vi nu allt för att förmedla känslan från isen till TV-publiken. Det här mästerskapet håller absoluta högsta klass och jag vet att åkarna är taggade att möta sin publik, säger Ulrika Molin, ansvarig projektledare för Stockholm 2021.

 

bild
Bild: Svenska Konståkningsförbundet

Alla tävlingar kommer att sändas via NENT:s digitala plattformar och TV-kanaler. TV-tablå och program kommer att presenteras inom kort.