Epiroc förvärvar kanadensisk leverantör av gruvelektrifieringslösningar

Foto: Epiroc

Epiroc har tecknat avtal om att förvärva Meglab, ett kanadensiskt bolag med expertis i att tillhandahålla lösningar för gruvors elektrifieringsinfrastruktur. Lösningarna stöder gruvkunder när de går över till batterielektriska fordon.

Meglab, med säte i Val-D’Or, Quebec, Kanada, integrerar teknologi samt designar, tillverkar, installerar infrastrukturlösningar inom elektrifiering och telekommunikation till gruvkunder i flera länder. Enligt Epiroc är lösningarna praktiska och kostnadseffektiva.

 Meglabs produkter och lösningar inkluderar systemdesign, transformatorstationer, ställverk och automationssystemlösningar, vilket möjliggör den infrastruktur som behövs för elektrifiering av gruvor.

– Förvärvet av Meglab kommer att stärka vår kapacitet att tillhandahålla infrastrukturen som behövs då gruvor alltmer börjar använda batterielektriska fordon, Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef i ett pressmeddelande.

Förvärvet förväntas slutföras under andra kvartalet 2021. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.  Verksamheten kommer att bli del av Epirocs division Parts & Services och kommer fortsätta att vara baserad i Kanada.