Ett nytt hotellkoncept växer fram

Av: Sara Schröder

I Upplands Väsby byggs det nya Ten Hotel som ska erbjuda sina gäster hög standard till ett konkurrenskraftigt pris. I april slår det nya hotellet upp portarna.

I Upplands Väsby byggs ett nytt hotell som är det första i raden av tio kommande runt om i Sverige. Den nya hotellkedjan går under namnet Ten Hotel och har som ambition att bidra till en bättre hotellupplevelse till ett attraktivt pris. Konceptet bygger på Junior Livings industriella byggteknik i samarbete med Andreas Martin-Löf Arkitekter, där färdiga moduler byggs samman till en byggnad.

 

bild
I lobbyn kommer det att finnas ett enklare café som erbjuder gästerna frukost för självservering samt lättare förtäring dygnet runt. Foto: Carl Hjelte

 

– Jag ser modulärt byggande som en möjlighet snarare än som en begränsning. När jag fick höra idén om att skapa ett nytt hotellkoncept, som var hållbart och klimatsmart, och få bidra till en bättre och prisvärd upplevelse, öppnades en möjlighet till att skapa en ny och annorlunda arkitektur med vårt egenutvecklade byggsystem. Det ska inte behöva vara dyrt för att bo bra borta, säger arkitekt Andreas Martin-Löf i ett pressmeddelande.

 

bild
Den industriella känslan går igen på insidan där det mörkröda återfinns på både hissdörrar och metallräcken. Foto: Carl Hjelte

 

Hälsofokus för moderna resenärer

Ten Hotel i Upplands Väsby kommer att bli varumärkets flaggskepp med både restaurang och bar. Hotellet har 194 rum, alla med balkonger. De större rummen, som kallas för Studios, har mindre kök med diskmaskiner. Hotellet kommer också att erbjuda ett stort gym på 100 kvadratmeter med bastu och intill hotellet ligger ett nytt padelcenter. Det är även nära till golfbanor samt spår för löpning eller skidåkning. Läget går i samklang med hotellkonceptets valda fokus på träning, sport och hälsa för moderna och aktiva resenärer. In- och utcheckning sker digitalt, men värdar finns tillgängliga dygnet runt. I lobbyn finns även Ten Café som erbjuder frukost för självservering samt lättare förtäring dygnet runt från januari.

 

bild
Rummen är enkelt inredda med en fondvägg i mörkt trä som kontrasterar till de övriga väggarna i vitt. Foto: Patrik Lindell

 

– Efter 30 års affärsresande runt om i världen, ofta på medelklasshotell, vill man bo bra. Med vår affärsidé vill vi bevisa att lågt pris kan vara synonymt med hög kvalitet. Junior Livings kvalitativa och effektiva industriella byggteknik i kombination av funktionell design passar vår vision om att skapa en bättre vardag borta från hemmet, säger Joakim Gip, som tillsammans med Charlotte Blum och Stefan Wahlén har grundat hotellet. 

 

bild