Polhem Infra förvärvar Telia Company

Polhem Infra slutför affären med Telia Company och tar över ansvaret för Telia Carrier. Polhem Infra kommer att fortsätta att utveckla Telia Carrier för att ytterligare befästa bolagets ställning som en av världens ledande fiberoperatörer.

Som en global leverantör av infrastruktur för datatrafik spelar Telia Carrier en avgörande roll i omställningen mot ett digitaliserat samhälle. Bolaget erbjuder ett unikt ekosystem av moln- och nätverkslösningar för transport av data- och rösttrafik på global nivå och dess IP-nätverk rankas som det främsta i världen. Telia Carriers nätverk kopplar ihop fler än 700 moln-, säkerhets- och innehållsleverantörer. Bolaget har över 2 300 kunder i 125 länder.

– Med Polhem Infra får Telia Carrier en långsiktig stabil ägare med digital infrastruktur som ett kärnområde. Långsiktigheten är en trygghet för kunder, medarbetare och samhälle, säger Mikael Lundin, vd Polhem Infra.

Med i affären följer ett avtal om strategiskt partnerskap. Telia Carrier och Telia Company fortsätter att samarbeta om att tillhandahålla tjänster och utveckla nya lösningar för kunderna, framför allt i expansiva affärsområden.

Det råder en kraftig tillväxt inom digital kommunikation. Övergången till 5G och IoT-explosionen driver på utvecklingen av datatrafik, och det senaste året har vi sett en kraftig ökning av videotrafik, säger Mikael Lundin.

– Vi ser verkligen fram emot att fortsätta ge våra kunder en prisbelönt kundupplevelse och addera värde som ett fristående företag”, säger Staffan Göjeryd, vd för Telia Carrier. "Den pågående expansionen av vårt nätverk och vår serviceportfölj, till exempel utbyggnaden i flera viktiga regioner i USA, kommer att påskyndas under Polhem Infras ägarskap.

Ett nytt varumärke och bolagsnamn kommer att presenteras senare.