Börsen stiger i linje med omvärlden

Ett teknikrally och en rekyl uppåt efter den svaga starten på veckan efter Kinas oväntat svaga BNP-tal i måndags ligger bakom den allmänna trenden uppåt på världens börser.

Men det är svårt att hitta vinnare bland svenska rapporterande bolag.

Telekomjätten Ericssons aktie har efter en delårsrapport för tredje kvartalet krängt fram och tillbaka, men ligger vid klockan 14.30 på minus 2,4 procent. Rapporten var resultatmässigt starkare än väntat, men störningar i leveranskedjan och fortsatt motvind i Kina oroar marknaden.

Mobiloperatören Tele 2:s aktie drar samtidigt nedåt med ett kursfall på 3 procent efter en delårsrapport som på pappret låg i linje med förväntningarna.

Bygghandelskedjan Byggmax – en av årets börsvinnare – slog förväntningarna i tredje kvartalet enligt en delårsrapport. Aktien steg först, men hade i eftermiddagshandeln backat 0,8 procent.

Fastighetsbolagen Kungsleden och Castellum har också presenterat delårssiffror. Castellums aktie backar 0,7 procent, medan Kungsledens aktie backar 0,8 procent.

Bland dragloken i OMXS30-index, med de 30 mest omsatta aktierna, hittar man bland annat klädkedjan H&M och verkstadsjätten Sandvik, upp med 2,4 respektive 2,2 procent. Evolution är en annan tung vinnare, upp med 4,1 procent.

Handelsbanken fortsätter samtidigt uppåt med 1,2 procent efter beskedet om den tidigarelagda delårsrapporten omedelbart efter börsens stängning på tisdagen.