Evergrande betalar räntenota i sista stund

Vincent Yu/AP/TT: Kinas näst största fastighetsutvecklare har betalat en viktigt skuld. På bulden syns bolagets huvudkontor i Hongkong. Arkivbild.

Bolaget lät bli att betala räkningen den 23 september och koncernen hade 30 dagar på sig att betala skulden innan Evergrande officiellt skulle få stämpeln "inställda betalningar" på kapitalmarknaden.

Bolaget har fört över pengarna och långivarna bör ha dem på sina konton innan tidsfristen löper ut på lördag, skriver den statligt ägda kinesiska tidningen Securities Times.

Med ett skuldberg på över 300 miljarder dollar har Evergrande sedan slutet av september missat flera stora räntebetalningar. Fastighetsutvecklarens skuldproblem har gett upphov till en våg av oro och spekulation kring skuldsättningsgraderna på den kinesiska fastighetsmarknaden.

Evergrande sålde i september en andel i en regional kinesisk bank till ett värde av 1,5 miljarder dollar. Koncernen har också försökt sälja en majoritetsandel av sitt fastighetsservicebolag för 2,6 miljarder dollar, men tidigare i veckan meddelade man att dessa försök fallerat.

Aktien föll över 12 procent på Hongkongbörsen under torsdagen, efter att ha varit handelsstoppad i nästan tre veckor. I den tidiga fredagshandeln har aktien återhämtat sig något med en uppgång på drygt 5 procent.