Hotellfastighet på Östermalm säljs av Stockholms stad

Hotell Villa Dagmar, innergård. Foto: Caroline Berg, Stockholms stad

Stockholms stad har nu kommit överens med fastighetsbolaget Ramsbury Property om försäljningen av ett hotell på Nybrogatan, i direkt anslutning till Östermalms saluhall. Intäkten blir ett välkommet tillskott till stadskassan.

– Jag är glad över att ha tagit initiativ till och drivit igenom denna försäljning. I grunden bör Stockholm stad varken äga eller driva hotell. Det kan andra göra bättre, säger Dennis Wedin, fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

– Vi har tittat på hotellinvesteringar tidigare och tycker det här är en väldigt fin fastighet på ett fantastiskt läge. Vi är väl bekanta med hyresgästen Villa Dagmar som vi har ett stort förtroende för. De har en lång och gedigen erfarenhet från Hotel Diplomat och hotellnäringen sedan 1920-talet, säger Lars Drangel på Ramsbury Property.

Stockholms stad har under lång tid ägt och förvaltat fastigheterna Riddaren 13 och Östermalm 2:47 på Nybrogatan. I samband med renoveringen av Östermalms saluhall utvecklades dessa fastigheter till ett hotell, men eftersom hotellet inte är strategiskt viktigt för staden att äga påbörjades en försäljningsprocess när hotellet var klart. Och det blir alltså fastighetsbolaget Ramsbury Property som köper fastigheterna av Stockholms stad.

– Sedan jag för tre år sedan tog över ansvaret för Östermalmshallens pågående projekt har mitt fokus varit att skapa ordning och reda. Den här försäljningen innebär att vi nu får tillbaka skattepengar, i ett projekt som blev dyrt för skattebetalarna, fortsätter Dennis Wedin.

Villa Dagmar

Hotell Villa Dagmar är ett smakfullt boutiquehotell med tillhörande restaurang, spaanläggning, konferensavdelning och andra publika ytor, så som en stor och välkomnande hotellbar. Här finns också en kombinerad koncept- och blomsterbutik. Hotellet har 70 helt unika rum med ett italienskt tema, vilket bland annat syns i valet av material.

Fakta:
Fastigheter: Riddaren 13 och Östermalm 2:47
Adress: Nybrogatan 25-27
LOA: 4320 m2