TMH levererar 70 elektriska persontåg till Argentina

TMH Argentina presenterar här EMU-tåget, som använder elektricitet som drivkraft. Foto: TMH Argentina

Argentinas transportminister Alexis Guerrera har meddelat att TMH kommer att tilldelas ett kontrakt på 864 miljoner USD (761 miljoner euro) för leverans av 70 elektriska persontåg och för tillhörande underhållsarbete. Detta beslut publicerades nyligen i den officiella regeringsbulletinen. Det är planerat att projektet ska finansieras av Ryssland.

De nya bredspåriga 8-vagnssätt elektriska multipelenheterna med totalt 560 vagnar kommer att användas på 25 kV förortsnätet i Buenos Aires. Detta projekt är av strategisk betydelse för Argentina. Passagerarna på linjerna Roca, Sarmiento och San Martin har länge väntat på de nya tågen. Dessa sträckor är bland de mest trafikerade linjerna i landet. Tågen kommer att levereras under en period av fyra år, med start 27 månader efter att avtalet träder i kraft.

TMH planerar att genomföra 25 procent av projektet i Argentina, inklusive tillverkning av komponenter, slutmontering, testning och driftsättning av tågen. För detta ändamål kommer företaget att investera i en industrianläggning och skapa upp till 1 500 nya direkta och indirekta arbetstillfällen på plats längs hela värdekedjan.

TMH har funnits i Argentina sedan 2018 som en privat industriell investerare och teknikpartner för gods- och passagerartransportoperatörer. Företaget sysselsätter 250 personer över hela landet som tar hand om underhåll, reparation och modernisering av rälsfordon, men erbjuder även reservdelar och supply chain management för kunder.

Företaget lokaliserar komponenter i Argentina genom att utveckla lokala leverantörer och uppmuntra internationella leverantörer att etablera sig i landet.

Produktkonceptet för Argentina är baserat på Ivolga plattformen, som är designad och tillverkad av TMH i Tver (Ryssland). EMU för Argentina är ett 25 kV tåg i rostfritt stål med en maxhastighet på 120 km/h. I sin 8-bilskonfiguration kan den ta upp till 2 000 passagerare.

WKZ, källa TMH International

 

...