Roima och Logimatic går samman

Logimatic IDS sysslar bland annat med lageroptimering. Arkivbild

Roima accelererar sin tillväxt. Roima kommer tillsammans med Logimatic IDS bli en av norra Europas ledande leverantörer av mjukvarulösningar för avancerade behov inom digitalisering av värdeflödeskedjor. Sedan 2014, då företaget etablerades, har Roima vuxit kraftigt och är nu en av de största oberoende leverantörerna av industriell mjukvara i Norden med en omsättning på nära 40 miljoner euro med Logimatic IDS inräknat. Roima hjälper idag fler än 300 kunder att öka sin konkurrenskraft genom högre effektivitet och bättre kvalitet.

Roimas nya insteg och lokala närvaro i Danmark är ett signifikant steg i Roimas expansion i norra Europa. Genom att kombinera de omfattande erbjudandena från Roima och Logimatic IDS skapas ett omfång av tjänster och mjukvarulösningar för tillverkningsindustri och logistik som är unikt ur ett europeiskt perspektiv. Sammangåendet mellan Roima och Logimatic IDS kommer att ytterligare förstärka bägge parters Software as a Service, SaaS-modell, samt förstärka skalbarhet i leveranserna.

Vår ambition är att bli norra Europas ledande leverantör av mjukvaror för digitalisering av värdeflödeskedjor. Idag är vi väl etablerade i Finland och Sverige och med LOGIA utbrett i Danmark och Norge kan vi ytterligare öka våra kunders produktivitet och flexibilitet med hjälp av industriella lösningar, säger Roimas CEO Markus Kalalahti.

– Vi ser fram emot alla nya möjligheter som sammangåendet med Roima ger oss, där vi tillsammans kan utöka vår verksamhet och ytterligare accelerera vår tillväxt. Våra lösningar kompletterar varandra väl, både kring funktionalitet och teknologi, vilket gör att vi kan erbjuda våra kunder ett ännu större utbud av integrerade lösningar, säger Logimatic IDS CEO Karsten Bangshaab, blivande landschef för Roimas danska verksamhet.