Northern presenterar Expand Dining Table

Foto: Northern

Under mars 2022 presenterar Northern Expand Dining Table – ett tidlöst matbord i massiv ek formgiven av Sami Kallio. Designen präglas av rena linjer och former och kännetecknas av en stor hantverksskicklighet i träbearbetningen.

 

bild
Foto: Northern

När Northern och den Göteborgsbaserade finländska formgivaren Sami Kallio tillsammans tog fram Expand Dining Table hade de som vision att skapa ett bord och ett utrymme i hemmet där där både familj och vänner kan samlas och skapa fina minnen. Sami Kallio valde att tillverka bordet i massiv ek för att addera ett modernt uttryck till något som för många människor är en uråldrig och traditionell möbel.

bild
Foto: Northern

Bordet går att få i tre olika versioner, två rektangulära och ett runt, och med ett inbyggt förlängningssystem som gör att bordet kan expanderas med så mycket som 100 cm. Med tre olika ytbehandlingar – vitoljad, rökt ek eller svartmålad ekfinish erbjuds många möjligheter att välja en kombination som känns personlig och skräddarsydd.

bild
– De rundade formerna och vinkeln på bordsbenen gör att Expand Dining Table ger ett lätt och elegant intryck trots sin generösa storlek, säger Sami Kallio. Foto: Northern