Siemens Gamesa erhåller spansk vindorder

Bolaget GREENALIA har varit noterat på den spanska alternativa börsen (BME Growth) sedan 2017, som ett av de bäst presterande värdena. Greenalia har sitt huvudkontor i A Coruña (Spanien) och verkar över hela Europa (Iberiska halvön och Kanarieöarna) och USA. Foto: Greenalia

Vindkraftstillverkaren har säkrat ett avtal på 110 megawatt i Spanien. Det är Greenalia i Spanien som är beställaren på dessa 110 megawatt (MW). Informationen har lämnats av PLX AI.

Ordern består av 22 vindkraftverk av typen SG 5.0–145 för tre olika vindkraftsparker i A Coruña i nordvästra Spanien. I kontraktet ingår även ett 25-årigt serviceavtal.

Aktien föll 0,4 procent efter tillkännagivandet till 17 865 euro på Madridbörsen.

Harmoni med naturen

Greenalia är en oberoende producent av förnybar energi. Företaget använder vinden, solen och biomassan från certifierade plantager för att producera och lagra el i harmoni med naturen, vilket ger innovation och gröna jobb till alla områden där det är verksamt.

Intäkterna som anläggningsområdet erhåller är långsiktiga flöden, vilket gör det möjligt att strukturera en icke-regressfinansiering (Project Finance) och erhålla utdelningar och inflöden på ett konstant och säkert sätt.