Flygfraktoperatör investerar i solceller på Köpenhamns flygplats

Köpenhamns flygplats, Kastrup. Foto: Wikipedia Common, kredit: Tomasz Sienicki

Worldwide Flight Services har ingått ett tvåsiffrigt miljonavtal med NRGreen för etablering av 1,4 megawatt solceller ovanpå godsterminalerna 1, 2 och 3.

Solceller ska minska utsläppen på Köpenhamns flygplats.

- Flygfraktsoperatören World Flight Services, Worldwide Flight Services är en del av ett försök, där även våra kunder, leverantörer och myndigheter har den gröna agendan på agendan", säger World Fligth Services vd för Skandinavien, Thomas Egeland.

Kostnadsneutral investering

- Så vi är väldigt stolta och glada över att kunna berätta att vi snart kommer att minska CO2-utsläppen med cirka 240 ton per år. Vi satsar också på att den energi vi kommer att ha i överskott kan inkluderas i närområdet på flygplatsen, så att andra också kan njuta av och dra nytta av solenergi.

World Flight Services har ingått ett finansieringsavtal med NRGreen som gör investeringen kostnadsneutral genom att den månatliga avbetalningen motsvarar den månatliga energibesparingen.

- Som enda företaget i Danmark har vi möjlighet att hjälpa till med att underlätta ett mycket förmånligt finansieringssystem för företag som vill investera i grön energi, säger NRGreen-partnern Simon Borbiconi.

Anläggningen förväntas vara färdig i slutet av oktober 2022.